Pagina's

zondag 28 december 2008

A new year

Dit is denk ik het laatste kaartje van dit jaar. Zo kan ik een vriendin, die ik 'vergeten' was toch nog een goed 2009 wensen. En gemaakt met een wel hele leuke sneeuwpop. De maat van de kaart is 10 x 13.5 cm. en de vouw zit aan de linkerkant van de kaart.

zaterdag 27 december 2008

Zit net te kijken...

Ik zit net te kijken naar wat ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Dat was niet echt veel. Maar in december heb ik genoeg items gemaakt. Ik hoop dat dit een tijdje door blijft gaan.

Snoeppot

Omdat Fred vandaag jarig was, heb ik snel nog even een klein cadeautje voor hem gemaakt. Een snoeppot met lintjes en een klein kaartje. Het kaartje lijkt op een ouderwets luciferdoosje. En natuurlijk nog wat aanvulling gegeven voor in de snoeppot.

Ollies Happy new year


Deze drie kaartjes gemaakt met de Ollies. Allemaal met die leuke sneeuwpop... Ik denk dat 'ie een beetje mijn favoriet is :-)


Deze kaartjes zijn makkelijk te maken. Ik heb deze 3 kaarten uit één scrapkarton gehaald van ColorCore. Dus gesneden op 10 cm. breed en de vouw bovenaan gemaakt. De hoogte van de kaart is 13.5 cm., dus alles past makkelijk in een A5-envelop.
Ik heb er een scrappapiertje en lintje met strikje opgeplakt en natuurlijk de stempelafdruk. Ook een doodle langs de rand van de kaart is altijd leuk.

Happy new year!

Vandaag de laatste scrapkaartjes afgemaakt. Ik heb hier het stempelafdrukje van Eline Pellinkhof ingekleurd met stiften, makkelijk en snel.
Oh ja, het papier is gesneden op 10 cm. breed en de hoogte van de kaart is 13.5 cm. (vouw zit aan de bovenkant van de kaart) Scrappapiertje op de kaart geplakt en wat doodles aangebracht. Alles afgemaakt met een lintje, het stempelafdrukje en de tekst.

De laatste loodjes

Ik ben aan de laatste kaarten bezig, heb de fijne feestdagen er maar afgehaald en alleen Happy new year toegevoegd. Ik zal ze zodra ik klaar ben op de foto zetten. En dan toch maar eerder beginnen aan de kaarten van de volgende kerst ;-)

Fijn weekend!

woensdag 24 december 2008

Fijne dagen...

Ik kom nog even snel op de blog. Ik ga zo werken, waar het heel druk is.
Maar wil alle bezoekers fijne feestdagen en natuurlijk een heel gezond en creatief 2009 wensen.

Tot ziens in het nieuwe jaar!

zondag 14 december 2008

Xmas-engeltje

Dit engeltje gemaakt met een Olliestempel en Clippunch.
Kleur de afdruk in en plak deze op een restje donkergroen (ColorCore karton Forest). Zorg dat er een randje omheen komt van ongeveer 1 mm.
Scrappapier snijden op 8.75 x 12.5 cm. Dit scrappapier plak je op kerstrood karton van 9 x 12.75 cm. Je hebt dus een randje van ongeveer 1 mm. rondom het scrappapier.

Pons nu de Clippunch-figuurtjes uit en rijg deze aan een kerstrood lintje en plak de gouden letterstickertjes erop.
Maak dit lintje aan de achterzijde vast op 2 cm. vanaf de bovenkant en verdeel de Clippunch-figuurtjes netjes op dezelfde afstand van elkaar. Plak de stempelafdruk schuin op het scrappapier en bevestig daar met een bradz een lintje en 2 bloemetjes aan vast.
Plak dit geheel op een donkergroene (ColorCore karton Forest) dubbelgevouwen kaart van 20 x 13.75 cm.
Ik heb het donkergroene karton nog een beetje opgeschuurd, zodat het een leuk effect heeft.
Succes!

En nog een wijnfleslabel

Het 2de wijnfleslabel is gemaakt. Heel leuk om te doen. Ik moet zeggen dat deze al makkelijker te doen was dan de 1ste. Nu nog de wijn erbij en dan als verrassing weggeven. Ik vind het een leuk cadeautje aan de fles.

Merry Christmas


Cheyenne ging ook een kerstkaart maken en vroeg of dat in speciale kleuren moest zijn. Heb haar gezegd dat zij de kaart zo kon maken, zoals zij dat wilde maken. Totaal anders kerstig dan dat we gewend zijn :-D

Wijnfleslabel

Dit is een probeersel om de fles leuk aan te kleden. En voor het eerste exemplaar is het goed gelukt. Oefening baart kunt, dus de volgende moeten nog leuker worden.

zaterdag 13 december 2008

Weer iets gemaakt...

... en helemaal af ook :-)
Morgen even afgeven en dan is de eerste 'kerstkaart' afgegeven. En natuurlijk maak ik voordat 'ie weggaat een fotootje.

Hoera!

Felicitatiekaartje met Clippunch en een stempelafdruk van Magnolia.
Snij het scrappapier op 10 x 17.5 cm. en een ander scrapvel op 6 x 10 cm.
Stempel het Magnolia-stempel op 6 x 10 cm. Kleur de afdruk in en veeg een beetje inkt langs zij de randen.
Pons met de Clippunch-alfabet 5 figuurtjes uit, die je aan het scrappapier kan 'clippen'. En maak hier tekst op. Ik heb het lettersjabloon van Clippunch gebruikt. Clip de figuurtjes aan het kleine stukje scrappapier en plak deze met een klein stukje tape vast aan de de achterkant.
Plak op het grootste stuk scrappapier op 5 cm. vanaf de onderkant en op 1 cm. vanaf de linkerzijkant het kleine stukje scrappapier.
Plak de ingekleurde afdruk op een blauw karton van 6.5 x 10.5 cm. en plak dit geheel op de het scrappapier, zoals voorbeeld.
Maak de kaart af door er bloemen met bradz vast te maken en niet er een lintje op vast.
Dit geheel plak je op een blauwe kaart van 21 x 18 cm. (dubbelgevouwen).

Succes met het maken van de kaart!

Samen

Cheyenne had de kaart gemaakt en ik de koker. En dat moest natuurlijk ook samen op de foto ;-)

Geldkokertje


Cheyenne moest op verjaardag en wilde geld geven... Maar ook dat moet natuurlijk leuk verpakt zijn.

Geld in kokertje gedaan en dichtgemaakt met een strikje, Daarna het stempelafdrukje van Magnolia ingekleurd en op het kokertje geplakt. En natuurlijk de tekst ook nog geprint en erop geplakt. Het kokertje kan zo blijven staan. Leuk ingepakt in doorzichtige folie en strik er omheen. Klaar!

vrijdag 12 december 2008

Eindelijk!

Eindelijk weer eens een kaartje gemaakt, maar het moet nog even wachten. Ik moet er nog een foto van maken. Ik heb een Magnoliaatje gebruikt en Clippunch

zondag 7 december 2008

Sneeuwpop

Kaartje gemaakt met een Ollie-stempel.

Haal eerst het lichtgroene papier (Meadow van ColorCore) door de Cuttlebug, samen met de Cuttlebugmal. Het reliëf is nu in het papier gedrukt.
Schuur met fijn schuurpapier het papier op zodat de figuren nu nog beter te zien zijn. Snij dit karton op 10 x 12.75 cm.
Stempel op wit glad karton (5.5 x 8 cm.) de afdruk en kleur deze in met Derwent-potloden en maak het af met doezelaar en reukloze terpetine. Ik heb langs de randen stempelinkt gedaan en dit geheel op een stukje donkergroen (Forest van Core Color) geplakt (6 x 8.5 cm.).
Verder heb ik een stukje donkergroen lint om de geëmboste kaart heen gedaan op 4 cm. vanaf de onderkant van de kaart. En over het lint de gekleurde afdruk geplakt. Dit geheel op een donkergroene dubbelgevouwen kaart geplakt van 21 x 13.25 cm.
Als laatste heb ik een sneeuwster vast gezet met een eyelet.
Succes met het maken van de kaart!

Fijne feestdagen

Weer een heel snel kaartje met een stempeltje van Eline Pellinkhof.

Stempel de afdruk op glad papier en kleur deze in met Derwent-potloden en ga daarna met geurloze terpetine en een doezelaar er overheen, zodat de afdruk helemaal ingekleurd wordt.
Plak dit op een donkergroen karton (Forest van Color Core) en snij een klein randje er omheen.
Vervolgens heb ik het op het 'stippeltjes'papier geplakt en daar een randje omheen gesneden van 0.25 cm.
Snij daarna een strook van 4.5 x 13.5 cm. en maak daar een tekst op met een rub-on, maar dit kan natuurlijk ook geprint worden.
Ik heb deze strook geplakt op een donkergroene dubbelgevouwen kaart van 21 x 13.5 cm.
Je kaart is klaar!

zaterdag 6 december 2008

Schaapje

Zomaar weer eens een kaartje gemaakt met één van deze lieve stempeltjes.

Stempel het schaapje op een restje glad karton van 5.75 x 6.5 cm. en kleur deze in met Derwent-potloden en bewerk het met een doezelaar en reukloze terpetine. Plak het afdrukje na het inkleuren op blauw karton van 6.25 x 7 cm.
Snij een witte kaart van 10 x 13.5 cm. Strik een blauw lintje om de witte kaart heen en plak dit geheel op een dubbelgevouwen blauwe kaart van 21 x 14 cm.
Plak het ingekleurde afdrukje op de kaart en je kaart is klaar!