Pagina's

zaterdag 25 november 2017

Iet wat bloemig

Lekker veel bloemetjes

Op internet zag ik zoveel leuke bloemige omslagdoeken langs komen dat ik natuurlijk zelf op zoek ben gegaan. Helaas niks te vinden hoe je moet beginnen e.d.
Workshops volgen was een optie, maar dan vind ik de prijs toch wel wat aan de hoge kant.
Dus zat er niks anders voor me op dan zelf uit proberen.... Maar dat valt nog niet mee hoor.
Maar doordat ik het toch nog even te laten liggen en er veel later weer mee verder ben gegaan, omdat ik er gewoon niet uit kwam is het toch nog afgekomen.

Het is eigenlijk je haakwerk niet aan regels binden en er voor jezelf iets leuks van maken... Wat is dat dan toch net iets te moeilijk als je onervaren bent zoals ik ;-) Maar ik geef nooit op.
Nog even geduld en dan komt er een boek uit van Adinda's World... Wat ik wel even ga inkijken en hopelijk ook kopen als er genoeg info in staat.



Tot snel!
Groetjes Carla

dinsdag 21 november 2017

Victoria is af!

Victoria, het varken.

Nou druk bezig geweest hoor!
Vasten haken, tellen, meerderen, vasten haken, tellen... Oh nee dat zijn er niet genoeg of juist net teveel. Dus weer uithalen en op een bepaald punt opnieuw beginnen.
Het was soms een beetje 'bloed, zweet en bijna tranen' maar ze is af.
Maar wat een dot is het geworden zeg! En dat voor mijn eerste echte knuffel ;-)

Ik heb het boekje, Knuffels op de Kreadoe in Utrecht gekocht.
Ik zag op een kraam de leukerds staan die in het boekje 'Knuffels' van Christel Krukkert beschreven staan. Helaas had het kraam het boekje niet meer, maar wat is de Kreadoe zonder hobbyboekenstands, dus even verder zoeken.
En ik die nooit van die poppetjes zou gaan haken is verslaafd aan het worden. En het zullen vast nog niet de laatste zijn...
Ik ben ondertussen alweer bezig met Jules, de giraf.

Gebruikte kleuren:
Catona van Scheepjes:
Lijf: licht roze 263, restje donkerbruin 162
Jurkje: groen 205, wit 106, geel 208
Haaknaaldnummer 2

Fijne dag!
Groetjes Carla

zaterdag 18 november 2017

Help, een rat!


.... niet schrikken... Ik heb 'm gehaakt.

Na wat op Pinterest te hebben zitten speuren kom je wel heel veel leuke dingen tegen.
Na vele omslagdoeken, dekentjes en sjaals gehaakt te hebben ben ik op de Kreadoe in Utrecht het boekje van Christel Krukkert tegen gekomen. Ik, die nooit van die poppetjes en beestjes ging haken is er nu echt aan bezig. En hoe? Nou het is een omschakeling én een verslaving ;-)

Het patroon van de boekenlegger heb ik van internet gehaald. Wat een gepriegel, maar het is me gelukt. Hieronder hoe het in het boekje er uit ziet.


Geplet tussen het boek van Christel Krukkert... Op naar mooie andere projecten.
Ik heb al een projectje af uit het boekje en zal dat later plaatsen.

Gebruikte kleuren:
Catania: grijs 0393, Catona: roze 263, wit 106
Haaknaaldnummer 2


Fijn weekend!
Groetjes Carla


donderdag 9 november 2017

Hij is klaar!


De sjaal is klaar. Wat is 'ie leuk geworden zeg! En zoooooo makkelijk te maken.
De sjaal is gemaakt met lossen, vasten en stokjes.

Werkwijze:
1ste toer: Je begint met een bloemetje door 5 lossen te haken en deze sluiten tot een ring in de 1ste losse met een hv. * 2 l, 2 st in de ring, 2 l, 1 hv in de ring*. *-* 4x herhalen.
Daarna heel veel lossen haken tot hoe lang je de sjaal wilt hebben, afsluiten met hetzelfde bloemetje als waarmee je begonnen bent.
2de toer: Beginnen met een bloemetje, daarna 15 tot 25 l., **5 st. de vorige toer. 10 l. overslaan, **, **-** herhalen tot je op 15 tot 25 l. van de vorige toer bent. Let er op dat de toer eindigt met 5 st., net zoals je begonnen bent en sluit af met een bloemetje.
3de toer:  Beginnen met een bloemetje, daarna 15 tot 25 l., 5 stokjes in de vorige toer, 5 l., *** 5 st., 10 l.***, ***-*** herhalen tot het einde van de sjaal. Let op wel weer afsluiten met 5 st. en bloemetje aan het einde maken, zoals de eerdere toeren.
4de toer: Beginnen met een bloemetje, daarna 15 tot 25 l., 10 st. in de vorige toer, *10 l., 5 st.*, *-* herhalen tot je weer uitkomt met de laatste 5 st. van de vorige toer.
Toer 2 t/m 4 herhalen totdat de sjaal de lengte naar je zin heeft.

Hier kan je zien hoe je de sjaal start met de stokjes.
Let op dat de stokjes steeds verspringen en zo ook de aantal lossen
die je moet haken tussen de blokken met stokjes.

Ik ga snel verder aan mijn volgende project, knuffels van Christel Krukkert. Niet geweten dat ik dat ook zo leuk zou vinden.

Fijne dag verder!
Groetjes Carla