Pagina's

dinsdag 27 maart 2018

Retro tas



Ik was al een hele tijd op zoek naar een leuke en handige tas om mijn lunch mee naar het werk te nemen. Dus even een kijkje bij de hobbywinkel nemen en ik vond dit garen, Bloom van Scheepjes. Het is iets aan de prijs maar ik moet zeggen dat het het volgens mij wel waard is. Het is stevige katoen, dus hopelijk ook slijtvast.  Ik heb gekozen voor fleurige lente kleuren.
Begonnen met naald 5 maar omdat ik losser haak ben ik over gegaan op naald 4 bij het gedeelte waar ik met de 2 kleuren ging werken.

Het patroon is van Wolplein en heel makkelijk te volgen. Alleen denk ik dat de beschrijving van toer 47 er niet tussen hoort, mocht je de tas ook willen maken ;-)
De tas is helemaal klaar nu nog een bijpassende voering erbij zoeken zodat ik ook alles in mijn tasje kan houden.

Ik ga bedenken wat ik nu ga haken. Wordt het nog een tasje of is het een knuffel?

Groetjes Carla

zondag 25 maart 2018

Klaar!



Na een week haken is de sjaal klaar.
Het was een makkelijk, simpel patroontje en heb het zelfs mee naar mijn werk genomen om in mijn pauzes elke keer maar een paar toeren te haken.  Normaal zat ik dan wat te babbelen en op mijn telefoon te scrollen maar nu ging ook mijn sjaal verder in lengte ;)
Ik hoop dat dochterlief er blij mee zal zijn.

Vandaag een foto gemaakt in de tuin... de zon scheen en het is zelfs 14°C buiten. De zwarte sjaal is er zelfs door aan het verkleuren naar grijs ;-)

Fijne dag verder!
Groetjes Carla

dinsdag 13 maart 2018

Nog even snel een sjaal haken


Ik heb lange tijd niks van me laten horen.
Echt stil zitten heb ik niet gedaan.
Ik heb nog Zeeuwse poppetjes gehaakt, maar deze zijn nog niet allemaal af. Zodra ze af zijn zal ik ze showen.
Een sjaal en omslagdoek gehaakt voor mezelf.
Ook heb ik nog een knuffel gehaakt uit Christel's knuffels... alleen deze moet nog kleding hebben.
Ik heb ook nog wat Project Life pagina's afgemaakt... Maar ook hier moet ik er nog veel meer van maken. Het zijn de uitstapjes/vakanties van de afgelopen jaren. Veel zijn er al verwerkt, maar niet allemaal.
Oh en ik heb een hobbykamer ingericht met mijn scrap/kaartenmaakspulletjes. Mijn garen om te haken is in een andere kamer ondergebracht. Heb ik dan toch teveel hobby's?
Gordijnen voor de slaapkamers genaaid en de gordijnen van de zolder zitten nog in de planning. Maar eerst afschilderen.

Maar nu weer met iets bezig....
Dochterlief wil een andere sjaal. Maar of deze op tijd klaar is voor het koude weekend ... Ik denk het niet, maar dan ligt hij alvast klaar voor eind van het jaar.
Het is een 'uit-mijn-hoofd-bedacht'-patroon met een puffsteek (3). Ik haak met Color Crafter en haaknaald 4.
Color Crafter vind ik heel lekker haken :-)

Ik ga snel nog even wat toeren haken voordat ik naar bed ga. Ik heb al 10 cm. en zou nog iets van 190 cm. moeten... Wish me luck.

Groetjes Carla