zondag 7 december 2008

Sneeuwpop

Kaartje gemaakt met een Ollie-stempel.

Haal eerst het lichtgroene papier (Meadow van ColorCore) door de Cuttlebug, samen met de Cuttlebugmal. Het reliëf is nu in het papier gedrukt.
Schuur met fijn schuurpapier het papier op zodat de figuren nu nog beter te zien zijn. Snij dit karton op 10 x 12.75 cm.
Stempel op wit glad karton (5.5 x 8 cm.) de afdruk en kleur deze in met Derwent-potloden en maak het af met doezelaar en reukloze terpetine. Ik heb langs de randen stempelinkt gedaan en dit geheel op een stukje donkergroen (Forest van Core Color) geplakt (6 x 8.5 cm.).
Verder heb ik een stukje donkergroen lint om de geëmboste kaart heen gedaan op 4 cm. vanaf de onderkant van de kaart. En over het lint de gekleurde afdruk geplakt. Dit geheel op een donkergroene dubbelgevouwen kaart geplakt van 21 x 13.25 cm.
Als laatste heb ik een sneeuwster vast gezet met een eyelet.
Succes met het maken van de kaart!

Fijne feestdagen

Weer een heel snel kaartje met een stempeltje van Eline Pellinkhof.

Stempel de afdruk op glad papier en kleur deze in met Derwent-potloden en ga daarna met geurloze terpetine en een doezelaar er overheen, zodat de afdruk helemaal ingekleurd wordt.
Plak dit op een donkergroen karton (Forest van Color Core) en snij een klein randje er omheen.
Vervolgens heb ik het op het 'stippeltjes'papier geplakt en daar een randje omheen gesneden van 0.25 cm.
Snij daarna een strook van 4.5 x 13.5 cm. en maak daar een tekst op met een rub-on, maar dit kan natuurlijk ook geprint worden.
Ik heb deze strook geplakt op een donkergroene dubbelgevouwen kaart van 21 x 13.5 cm.
Je kaart is klaar!