Pagina's

maandag 19 november 2018

Mijn deken is helemaal af!! Eindelijk de foto's

De foto's zijn gemaakt (nog even buiten met dit mooie weer) en eindelijk kan ik het eindresultaat laten zien.

Ik heb in totaal 140 granny squares gehaakt voor deze deken. Mijn eerste lapje haakte ik in december 2016. 
Op een dag ben ik Zeeman binnen gestapt en daar een paar bolletjes wol gekocht en een haaknaald. Kon ik überhaupt nog wel haken? Ik had dat vroeger ooit eens gedaan maar dat was al zolang geleden. Op internet was ik al op zoek gegaan naar patroontjes en op YouTube de benodigde filmpjes bekeken hoe de steken ook alweer gemaakt werden. Nou ik kan je zeggen ik heb al redelijk wat gehaakt maar ook zoooooooooooveel uitgehaald. Maar het belangrijkste is dat ik het leuk blijf vinden. 
Maar nu terug naar de deken. Na een aantal omslagdoeken wilde ik wel eens iets anders. Op internet vond ik dit patroontje en ben de wolwinkel ingestapt om hieraan te beginnen.
Voor mijn werk reisde ik elke werkdag 2x ruim 30 minuten met de trein en daar zat ik dan met mijn haaknaald en bolletje wol. Maar na een tijdje was ik al die lapjes beu en heb alles in de kast opgeborgen in de hoop het later nog eens af te maken. Daar hebben ze bijna anderhalf jaar gelegen. Afgelopen september zag ik het tasje weer en liet dit aan mijn dochter zien en zij vond de kleurtjes mooi en wilde hem wel hebben. Maar dat niet in lapjes, maar als hele deken. Oke dan... ik ga er wel weer verder mee. En nu is het half november en hij is écht helemaal af!! Man, man, man wat een werk was dit zeg. Ik ben trots met dit mooie resultaat.

Ondertussen ben ik al met andere projecten bezig en zal deze hier ook plaatsen als ze klaar zijn.
Tot snel weer!
Groetjes Carla



zondag 18 november 2018

Zeeuwse pannenlap en nog meer


Omdat de deken en de sjaal bijna af zijn ben ik op zoek gegaan naar een nieuw project... een Zeeuwse pannenlap, gehaakt in de vorm van de Zeeuwse knop. Ik ben het aan het haken met Catania . Het is veel telwerk en soms uithalen maar ik kom er wel.

De deken, die ik al eerder liet zien is inmiddels helemaal af. Ik moet alleen even overdag foto's maken... Het was vandaag een mooie zonnige dag maar gewoonweg vergeten om te doen. Ik ben tevreden met het resultaat hoor!

De kleurige sjaal is nog niet af... dinsdag weer naar de wolwinkel om een bolletje wol. Ik had me voorgenomen om het met de 8 bolletjes te doen die ik gekocht had maar kom voor mijn gevoel nog wat te kort. Dus dinsdag als de winkel open is ben ik daar te vinden.
Wordt vervolgd...

Ik ga nog even een toertje of wat haken en dan aan de pannenlap.
Fijne avond!
Groetjes Carla

Haaknaald 2.5 en Catania wit, zwart & grijs