Pagina's

donderdag 28 februari 2019

Brillenetui klaar!


Draadjes zijn allemaal afgewerkt en alles is aan elkaar genaaid. Daarna een randje met vasten gehaakt waar ook 2 lusjes gehaakt zijn om de etui te sluiten. De knoopjes heb ik uit mijn verzameling oude knopen gehaald en zomaar 2 dezelfde gevonden.
En de zonnebril kan zonder krassen mee in mijn auto :-)

Groetjes Carla

maandag 25 februari 2019

Zeeuwse bolussen gebakken


Nog nooit van mijn leven heb ik Zeeuwse bolussen gebakken, uiteraard in mijn leven wel vele opgegeten, maar vond het recept van Rutger bakt en ik dacht dat ga ik proberen.
Op zondagmiddag, dus alle tijd om het deeg te laten rijzen.

Weer laten rijzen om zo de oven in te gaan.
Ik heb alles goed gemengd, uurtje laten rijzen, kneden en met suiker bedekken, uurtje rijzen en bakken. Ondertussen de herhaling van 'Wie is de mol?' bekeken. Mijn Mol, vanaf dag één zit er overigens nog in... Nog twee afleveringen en dan is het alweer voorbij...

De bolussen zijn klaar! Spannend hoor, ook hoe de smaak zal zijn.
Na het proeven kwam ik er achter dat ik nog wat te oefenen heb hoor... Ik vond de bolus teveel naar de citroenrasp proeven. Maar voor zo'n eerste keer is het niet slecht en we eten ze gewoon op ;-) Het was zeker heel leuk om een keer te doen!

Fijne dag verder!
Groetjes Carla

zondag 24 februari 2019

Brillenetui


Geen goed patroontje kunnen vinden voor een brillenetui, toen maar zelf wat verzonnen. Ik vond de V-steek en ben deze gaan proberen en door de kleuren af te wisselen krijg je en leuk effect.
Maar voor nu eerst heel veel draadjes wegwerken en dan dicht maken zodat het een koker wordt.
Ik zal het daarna afwerken met een groen randje en 2 lusjes waardoor de knoopjes kunnen en mijn bril veilig met me mee kan op reis ;-)

Tot snel!
Groetjes Carla



donderdag 21 februari 2019

Nieuwe kleurtjes uitgezocht


Een volgend project is een brillenetui. Mijn zonnebril blijft maar los in mijn auto slingeren. En nu ik een nieuwe auto heb wil daar wat aan doen... alles netjes ;-)
Deze kleurtjes heb ik uitgekozen om er wat mee te gaan doen. Nu nog beginnen. Genoeg ideeën maar als ik dan begin vind ik de steek net niet alles... Ik hoop tot snel ;-)

Fijne dag!
Groetjes Carla

zaterdag 16 februari 2019

Henny Penny, de kip


Pas zag ik ergens een leuk patroontje langs komen van een kippetje, Henny Penny. Eigenlijk was ik naar eierwarmers aan het zoeken. Dus toen toch maar eerst met het kippetje begonnen. Het is een broodmandje waar ik mijn vers gebakken broodjes in kan doen.

Het patroon staat op Garnstudio en is makkelijk te haken.
Verder wil ik er nog bijpassende eierwarmers bij haken. Maar nu het geschikte patroon nog vinden. Ik heb wel wat geprobeerd maar dat moest met een grotere haaknaald waardoor het heel anders uit zag en mij totaal niet beviel.

Laat de verse broodjes maar komen...

Ik ga verder denken en zoeken naar dé geschikte eierwarmer. Mocht jij iets weten laat het me dan maar weten.

Maak er vandaag weer een leuke dag van!
Groetjes Carla

dinsdag 12 februari 2019

Het begin is er weer


Voor de 3de keer ben ik aan dit haakwerk begonnen. Ik zag ergens Zeeuwse pannenlappen langs komen en als Zeeuwse kan dit natuurlijk niet ontbreken in je 'collectie'.
Het wordt gehaakt in de Mochila-techniek. Hierbij neem je de gebruikte draden steeds mee in je haakwerk. Het is een werkje om het netjes te houden. Maar ik kan je zeggen het uithalen is geen pretje. En ik kan je zeggen dat de eerst uitgehaalde pannenlap bijna helemaal klaar was... Ik had dus een hele klus aan het uithalen :D
Ik hoop dat deze wel plat blijft anders wordt het vervolg hier de komende tijd nog niet geplaatst...

Fijne dinsdag!
Groetjes Carla

zaterdag 9 februari 2019

Colsjaal


Vorig jaar heb ik deze sjaal (klik hier voor de link naar het patroon van Wolplein) gehaakt en had deze nog helemaal niet op de foto gezet. Hij is voor dochterlief gehaakt. Nu wilde ze er graag nog een bijpassende muts bij, maar zonder het roze er in. Na een hoop uitstellen ben ik er dan toch aan begonnen en is hij klaar. Ik heb het patroon van de col zoveel mogelijk een gehouden. Al moet ik zeggen dat het haken met 2 kleuren wel wat makkelijker was dan met een kleur.
Helaas heb ik geen mooiere foto maar hij is gelukt!


Ik heb deze col en muts gehaakt met Colour Crafter van Scheepjes. Het haakt heel erg lekker en met wassen blijft het ook echt goed.

Ik ga verder met een ander haakprojectje.
Fijne dag verder!
Groetjes Carla

vrijdag 8 februari 2019

Werk in uitvoering



´Druk´ bezig met dit mandje... Patroontje heb ik online gevonden en zodra het af is deel ik het hier. Tot nu toe is het een makkie maar hoe gaat het verder? Ik hou je op de hoogte.

Fijne dag! Ik ga nog even verder met dit mandje.
Groetjes Carla

dinsdag 5 februari 2019

Zwanger



Ook hier het (gevonden) uitgeknipte plaatje gebruikt voor een kaartje. Dit keer om te feliciteren met een zwangerschap, waar dit schattige plaatje zich ook uitstekend voor leent. Ook de tekst is van een oud stempelset van Eline Pellinkhof. Wie wat bewaard heeft wat...
Weer heel simpel en eigenlijk snel, maar het plaatje is zo schattig dat dat het zo leuk maakt.

Ik wens je een hele fijne dag!
Groetjes Carla

vrijdag 1 februari 2019

Logan is geboren!


Het is weer heel lang geleden dat ik een kaartje heb gemaakt. Maar er is een kindje in de familie geboren en dat is een mooie reden om een eigen gemaakte kaart te maken. Sorry aan alle mensen die ik de afgelopen tijd geen zelfgemaakte felicitatie, geboorte of zomaar-kaartje heb gemaakt. Maar mijn ambitie-bal om kaarten te maken was gewoon verdwenen. Zou 'ie weer terug zijn? Ik hoop het!

Bij het opruimen vond ik dit lieve plaatje, uitknipt en al. Het enige wat ik moest doen was het 3D-kit op elkaar plakken. Nou dat ging me nog goed af... dat was nog veel langer geleden ;-)
Daarna heb ik het de naam uitgesneden met de Silhouette. Het lettertype waarmee ik de naam heb gemaakt komt aardig overheen met die van het originele geboortekaartje.
Ondertussen moeten ze het kaartje ontvangen hebben en kan ik het hier plaatsen.

Ik ga er nog een paar maken en zal ik hier ook plaatsen.
Tot snel weer!
Groetjes Carla