Pagina's

donderdag 28 maart 2019

Zwanger


Mijn lieve buurtjes zijn weer zwanger.
Ik heb voor hen dit kaartje gemaakt en deze leuke ezel-rammelaar gehaakt.
Het patroon is gratis van Daniëlle gebruikt van Dani's Creaties. Ik heb veiligheidsoogjes en  een rammeltje binnen in het hoofdje gedaan voordat ik het helemaal dichtmaakte.
De buren vonden ze allebei heel erg leuk.

Ik heb gehaakt met Scheepjes Catona en de manen zijn gemaakt met Scheepjes Panda



Gezellige dag!
Groetjes Carla

maandag 25 maart 2019

Christels speelgoed


Ik wil waarschijnlijk te veel... want ik heb alweer een boek gekocht met superleuke patroontjes. Het is net nieuw van Christel Krukkert, Christels speelgoed.
Zou ik verslaafd zijn of aan het worden ;-)

Uit het boekje 'Betoverende Amigurumi knuffels' ben ik een schattig roze varkentje aan het maken en wat moet ik uit dit boekje nu weer uit maken? Er staan leuke kegels, een piratenboot en een superleuke stapelprinses én -piraat in. En natuurlijk nog een paar leuke haaksels.
Ik ga nog maar even van dit leuke boekje genieten en dan mijn keuze maken wat ik wil gaan maken.

Met mijn deken ben ik ook nog bezig. Verder aan het haken met de granny's, maar ondertussen ook draadjes aan het wegwerken van de granny's die al klaar zijn. De winter is nu nog ver weg... dus er is geen echte haast bij.

Je hoort weer van me!
Groetjes Carla

zondag 24 maart 2019

Doekjes


Het is zo leuk om de doekjes te haken.
Deze groene is klaar. Ik heb getwijfeld over een leren lus er aan te bevestigen of een lus te haken. Uiteindelijk voor het laatste gekozen. Maar of ik het daar nu helemaal mee eens bent weet ik niet echt. Het volgende doekje dan maar met een leren lus maken?

Ik heb al meerdere kleurtjes uitgezocht om meerdere doekjes te maken in verschillende steken. Ik gebruik niet alleen Scheepjes Catona, maar ook Annell Cotton 8. De laatste heeft net weer iets andere kleuren dan de Catona.

De doekjes zijn leuk om cadeau te geven of om ze gewoon zelf thuis te gebruiken.
En mocht je interesse hebben dan kan ik misschien iets voor je betekenen...

Zonnige middag verder!
Groetjes Carla


vrijdag 22 maart 2019

Doekjes haken



Afgelopen week het boekje 'Doekjes haken' gekocht. Ik denk dat het net op tijd was want ze zijn heel schaars verkrijgbaar. Hopelijk komt er nog een nieuwe druk voor degene die mis hebben gepakt.
Er staan leuke patroontjes in en de doekjes zijn altijd leuk om weg te geven of zelf thuis op te hangen.

Ik kon het niet laten om te beginnen

En heel leuk om tussendoor te doen. Dit wordt uiteraard vervolgd.

Fijne dag!
Groetjes Carla




vrijdag 15 maart 2019

Afscheidscadeau


Afgelopen 11 maart ben ik van baan gewisseld. Nou eigenlijk ben ik van filiaal gewisseld in dezelfde functie.
Van mijn collega's heb ik als afscheidscadeau een cadeaubon gekregen van mijn favoriete wolwinkel. En omdat ik daar 's morgens eigenlijk al heen wilde gaan maar dan net in tijdnood zou komen bedacht ik dat ik beter de volgende dag kon gaan. 'S middags kreeg ik de cadeaubon en wist al gelijk dat deze zeer goed besteed ging worden.

Ik heb dit leuke boek gekocht met schattige knuffels. Ik heb voor het varkentje gelijk een beetje garen meegenomen om ermee te kunnen starten. Maar er komen zeker nog wel meer andere knuffels uit... ze zijn zoooooo leuk he.

donderdag 14 maart 2019

Zeeuwse gelukspoppetjes


Een tijdje terug vond ik deze leuke poppetjes op Pinterest. Ik ben gaan zoeken waar ik het patroon kon bestellen om zelf te maken. Nou het was zo gevonden. Ik kon het bestellen bij 't Vienger'oetje. Je krijgt patroontjes voor 4 verschillende poppetjes.
Deze heb ik in mijn auto gehangen.

Voor een collega heb ik er ook nog een Zeeuwse dame gehaakt, maar dan op naald 2.5 wat een verschil in grootte geeft dat dan toch zeg. Ze was er heel blij mee :-)

Groetjes Carla

zaterdag 9 maart 2019

Lief varkentje


Dit lieve varkentje heb ik op Facebook gevonden. Het is een onderzetter voor bijvoorbeeld een mok. Ik heb het lijfje iets groter gemaakt, nog steeds goed in verhouding en nu is het een knuffelbeestje. Het varkentje is van snuit tot aan het puntje van de staart 18.5 cm.
Er zijn zeker nog wel 7 andere patronen, dus andere beestjes die stuk voor stuk allemaal zooooo leuk zijn.

Oh de Facebook-groep heet Feestcal. Dus ga daar zeker een kijkje nemen als je nieuwsgierig bent naar de andere beestjes.

Ook nog even de achterkant showen.
Fijn weekend!
Groetjes Carla



woensdag 6 maart 2019

Granny's haken


Omdat ik besloten heb om aan meerdere projecten te gaan werken voor de afwisseling ben ik internet af gaan struinen voor ideetjes. Eigenlijk was ik er zo uit toen ik op Pinterest kwam en een mooie deken zag. Ik zou nooit meer een deken haken na de laatste (in groene en paarse tinten) deken... Maar ook ik ben een mens en kan dus veranderen :-)

Hup op naar de wolwinkel om leuke kleuren uit te kiezen.
Maar wat wil ik? Uit 1 kleur? Elke granny in een andere kleur? En hoeveel kleuren dan bij elkaar? Nog maar even zoeken... En vervolgens nog meer twijfelen.
Uiteindelijk een leuke combinatie gevonden en deze meegenomen en uiteraard thuis gelijk aan de slag gegaan.
Met 1 draad was het toch niet zoals ik het voor ogen had, dus dan maar met dubbele draad. Gelukkig had ik van de kleur waar ik mee begonnen was nog een aangebroken bol liggen en kon ik verder. Met een dubbele draad zag het er al veel beter uit.

Maar.... Na 1.5 uur ben ik toch terug gegaan om 1 kleur te ruilen. De kleur was iets te donker vond ik dus heb ik een lichtere variant meegenomen en natuurlijk gelijk een tweede bol.
Hopelijk vergeet ik de andere werkjes niet want het haakt ondanks dat ik steeds van kleur moet wisselen toch wel lekker weg. Ondertussen heb ik al 24 van de 48 granny's klaar.

Nog heel veel draadjes af te werken...

Ik hou je op de hoogte van de vorderingen.

Fijne dag verder!
Groetjes Carla

dinsdag 5 maart 2019

Varkentje in wording...


Het varkentje is bijna klaar.
Ik ben de vulling vergeten mee te nemen dus nog even wachten. Morgen of overmorgen zal ik alles vullen en alles aan elkaar maken. Ook de oogjes moeten natuurlijk niet vergeten worden.
Ik zag dit patroontje op Facebook langs komen en dacht daar kan ik vast wel wat mee als kraamcadeautje.

Over een paar dagen zal ik het vast wel in elkaar gezet hebben... Ik hoop dat het zo leuk is als dat het op de foto was die ik ervan heb gezien.

Tot dan!
Groetjes Carla