donderdag 9 november 2017

Hij is klaar!


De sjaal is klaar. Wat is 'ie leuk geworden zeg! En zoooooo makkelijk te maken.
De sjaal is gemaakt met lossen, vasten en stokjes.

Werkwijze:
1ste toer: Je begint met een bloemetje door 5 lossen te haken en deze sluiten tot een ring in de 1ste losse met een hv. * 2 l, 2 st in de ring, 2 l, 1 hv in de ring*. *-* 4x herhalen.
Daarna heel veel lossen haken tot hoe lang je de sjaal wilt hebben, afsluiten met hetzelfde bloemetje als waarmee je begonnen bent.
2de toer: Beginnen met een bloemetje, daarna 15 tot 25 l., **5 st. de vorige toer. 10 l. overslaan, **, **-** herhalen tot je op 15 tot 25 l. van de vorige toer bent. Let er op dat de toer eindigt met 5 st., net zoals je begonnen bent en sluit af met een bloemetje.
3de toer:  Beginnen met een bloemetje, daarna 15 tot 25 l., 5 stokjes in de vorige toer, 5 l., *** 5 st., 10 l.***, ***-*** herhalen tot het einde van de sjaal. Let op wel weer afsluiten met 5 st. en bloemetje aan het einde maken, zoals de eerdere toeren.
4de toer: Beginnen met een bloemetje, daarna 15 tot 25 l., 10 st. in de vorige toer, *10 l., 5 st.*, *-* herhalen tot je weer uitkomt met de laatste 5 st. van de vorige toer.
Toer 2 t/m 4 herhalen totdat de sjaal de lengte naar je zin heeft.

Hier kan je zien hoe je de sjaal start met de stokjes.
Let op dat de stokjes steeds verspringen en zo ook de aantal lossen
die je moet haken tussen de blokken met stokjes.

Ik ga snel verder aan mijn volgende project, knuffels van Christel Krukkert. Niet geweten dat ik dat ook zo leuk zou vinden.

Fijne dag verder!
Groetjes Carla

Geen opmerkingen: